Nieuws

Hier vindt u de meest recente berichten van AYSO. Daaronder kunt u door onze archieven bladeren, waar oude(re) nieuwsberichten zijn gesorteerd per maand.

 • Vaderdagconcert 2024

  Op zondag 16 juni speelden maar liefst 4 orkesten op het vaderdagconcert: de Young Ones en Ajunso uit Amsterdam, Fortissimo van Texel, en natuurlijk het AYSO. Ze speelden de sterren van de hemel voor alle vaders, opa’s en andere aanwezigen. AYSO betoverde onder andere met de Serenade for Strings van Tsjaikovski, de Zampa Overture van Ferdinand Hérold, en de Star Wars suite.

  Het traditionele vaderdagconcert ging dit jaar net even anders. Vanwege het slechte weer werd het concert van 16 juni verplaatst van het grasveld in het Noorderpark naar de zaal van Muziekschool Amsterdam-Noord.

  Vele thuisbakkers (kinderen, moeders en zelfs een paar vaders) hadden speciaal taart gebakken en meegebracht. Dit zorgde voor een extra feestelijk tintje.


 • Meld je aan voor de AYSO reünie!

  Op zondagmiddag 6 oktober organiseren we een reünie voor alle oud-AYSO leden! Na zo’n 25 jaar zijn dat er heel wat. Kom je ook herinneringen ophalen en oude vrienden ontmoeten? Meld je snel aan!


 • Het AYSO naar Holstebro!

  groepsfoto AYSO Denemarken

  Donderdagochtend 11 april was het dan zover: de AYSO bus met onze vaste chauffeur Patrick vertrok in alle vroegte naar Holstebro, Denemarken! Aan boord 65 AYSO-ers met hun instrumenten en bagage. Een goed etmaal verder werden we enthousiast met Deense vlaggetjes onthaald door de 50 leerlingen van de Orkester Efterskolen en hun docenten.

  Diner, ontbijt en lunch -voor ruim 125 mensen- stond dagelijks stipt op tijd klaar, we hadden dan ook een vol programma wat de nodige energie vroeg. Vrijdagochtend een optimale kennismaking door met alle leerlingen in groepen van 8 een traditionele volksdans in te studeren, wat er boven verwachting goed en vrolijk uit zag. Vrijdagmiddag repetities voor ons vriendschappelijk concert in de avond, waarbij we voor elkaar optraden.

  Chillen aan het water

  Zaterdag stond in het teken van cultuur opsnuiven en meer van het Deense landschap zien. Patrick bracht ons eerst voor een mooie wandeling en picknick naar De Fem Halder (de 5 haltes) nabij Viborg, waar oa een mooie ruïne van kasteel Hald en vestingwerken te zien waren en een prachtig uitzicht over de omgeving. Vervolgens reden we naar de grootste kalksteenmijn ter wereld: de Monsted Kalk grube met vleermuizen, kabbelende beekjes en 4 km aan ondergrondse paden voor ons als gasten. De totale oppervlakte van de mijn is 65 km aan gangen. De bekende violist Anker Buch kocht deze mijn om er concerten in te geven.

  In de kalksteenmijn

  Vroeg in de avond was er tijd voor een gezamenlijke jamsessie en gezelligheid onder leiding van Peter en later op de avond vond onze Gerard ondanks de regen toch nog mogelijkheden voor een fantastisch kampvuur inclusief zang en gitaar/ukelele. De vers gebakken kerstspecialiteit Aebleskiver (een soort kleine oliebollen) maakte het helemaal af.

  Op zondag vertrokken we op tijd naar Aarhus, voor een optreden (deels gezamenlijk met Orkester Efterskolen) in het Musikhuset, waar al twee dagen een muziekfestival gaande was: het Orkester festivalen. Na een diner met een Mexicaans smaakje was het tijd voor verkleden en een feestje bouwen, wat volgens horen zeggen goed gelukt is!

  Optreden in Musikhuset

  Op maandagochtend 8 uur stonden 65 AYSO-ers in een rij voor onze bus zodat alle Denen persoonlijk gedag konden worden gezegd, waarna het AYSO vol van indrukken weer richting Amsterdam vertrok en de leerlingen van Orkester Efterskolen zich naar hun lessen spoedden.

  Bedankt voor alle gastvrijheid en tot over ongeveer 4 jaar!


Archief per maand